Az orosz hatóságok az Antonina Favorszkaja szerzői név alatt publikáló újságírónőt az orosz hatóságok szélsőséges csoporttal való együttműködéssel vádolják és akár hatéves börtönbüntetés letöltésére is ítélhetik.

A moszkvai Baszmannij kerületi bíróság rendelete értelmében Favorszkajának az ellene folyó nyomozás végéig fogságban kell maradnia – írja a The Guardian

Az orosz újságírónőt még március közepén letartóztatták, miután virágot helyezett el Navalnij sírjára. Ekkor rendőrrel szembeni engedetlenség vádjával vették őrizetbe és 10 nap börtönbüntetésre ítélték. Amikor viszont a fogva tartási ideje lejárt, a hatóságok újabb vádat emeltek ellene és elrendelték, hogy pénteken jelenjen meg a bíróságon. Ennek a döntése értelmében az újságírónő legalább május 28-ig előzetes letartóztatásban marad. Favorszkaja a vád szerint anyagokat gyűjtött, videókat és kiadványokat készített és szerkesztett egy szélsőséges csoport számára. A szélsőséges csoporttal való együttműködés hat évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő. A szélsőséges csoport ebben az esetben a néhai Alekszej Navalnij korrupcióellenes alapítványát jelenti.