Poria Zeraatit, az Iran International műsorvezetője ellene állítólag egy csoport férfi támadott, amikor pénteken elhagyta az otthonát. A perzsa hírcsatorna szerint az újságírót kórházba szállították és az állapota stabil – írja a The Guardian.

A brit főváros rendőrsége megerősítette, hogy a pénteken a kora délutáni órákban egy dél-londoni Wimbeldonban lévő címről kaptak hívást, és hogy egy harmincas éveiben járó férfi megsérült a lábán. A megtámadott foglalkozása miatt a terrorelhárító rendőrség indított el nyomozást az eset kapcsán.

A 2017 óta működő Iran International Londonból sugározza műsorait, amivel elsősorban az iráni lakosságot célozta meg. Független felmérések szerint Iránban ez a legnézettebb hírcsatorna.

A támadás indítékai egyelőre ismeretlenek, de a televíziós csatorna korábban az emberi jogoknak Iránban történő megsértéséről is gyakran tudósított és a munkatársait ért fenyegetések miatt tavalt februárban ideiglenesen Washington DC-be helyezte át központját, de szeptemberben már vissza is tért Londonba.