A magyar kormánypárti média minden bizonnyal felkarolta a meg nem értett csillagjósokat, akik egy ideje egymással versengve írják le anyamédiumukban, hogy mikor is törhet ki szerintük a harmadik világháború. A Telex.hu munkatársai nemrég kiszámolták, hogy szűk két év alatt csak az Origo Origo 62 alkalommal lengette be a harmadik világháborút, de most a Magyar Hírlap mindegyik ragacsos fehér trutyiban jósolgató vészmadár előtt elérhetetlen magasságba emelte a lécet, ugyanis ami percre pontosan előre megírta, hogy mikor fog kitörni a világégés. Vagyis nem is most múlta felül és mondta meg, hanem már júliusban, és a jóslat szerint az ítéletnap éppen mára esik. Egészen pontosan november 23-án este 6 óra 5 percre, bár azt nem teszik hozzá, hogy melyik időzóna szerint, szóval ölbe lehet venni a pattogatott kukoricát, kezünk mellé a kólát és izgatottan lehet várni a harmadik világégés kitörését. Igaz, hozzáfűzték az egészhez azt is, hogy az egészet a mesterséges intelligencia jósolta meg nekik. Pontosabban a MH munkatársai egy, már februárban kamunak nyilvánított TikTok videóra hivatkoznak, a hír, illetve a video hitelességét tovább rontja az,hogy az a TikTok—csatorna, ahol a „jóslatot” tartalmazó videót közzé tették, hamis Alexa-reakciókra szakosodott, és olyan videókat tartalmaz, amikben az Amazon kliense vicces vagy meghökkentő válaszokat ad különféle kérdésekre. Ezt egyébként az úgyszintén amazonos Blueprints nevű szoftverrel lehet generálni. Ezt eredetileg olyasmikre szánták, hogy ha a gyerek megkérdezi tőle, ki a legjobb anyuka a világon, Alexa azt mondja neki, hogy a te anyukád, vagy arra a kérdésre, hogy melyik a legjobb focicsapat, rávágja azt, amelyiknek mi szurkolunk. – írja a Telex.hu

Amúgy, ahogy ezt annak idején többen ellenőrizték is, egy nem direkt erre trenírozott Alexa a harmadik világháború kitörését firtató kérdésre üzembiztosan azt mondja, hogy az ilyesmit lehetetlen előre megjósolni, és világháború ügyben csak azt tudja mondani, hogy az első 1914-18, a második 1939-45 között zajlott.

Valószínűleg érezhették a Hírlapnál is, hogy ez így kicsit ciki, ezért kármentésként odaírták a cikk végére, hogy nagyon valószínű, hogy ez csak egy átverés, és „minden bizonnyal nem kell túlzottan komolyan venni”. Ezzel kicsit szembe röhögve a saját olvasóikat is, akik egy kijelentő módú, teljesen komoly és vészjósló címre kattintottak, ami sehol nem jelezte, hogy helló, ezt amúgy csak a hülye hiszi el.