A hírportál oldalán közzé tett közleményük szerint utoljára hétfő este, mindössze néhány perccel azután, hogy Rákay Philippel, a kormányközeli propagandahálózat, a Megafon egyik ismert arcának földszerzésével kapcsolatban közöltek egy, a 24.hu-tól szemlézett hírt, újabb durva túlterheléses kibertámadás (DDoS) indult a magyar és a nemzetközi médiavilág aktuális híreivel foglalkozó, magántulajdonban lévő portál infrastruktúrája ellen.

A hírportál elleni támadások elkövetői az elmúlt hetekben is igencsak aktívak voltak. Példának okán akkor, amikor megírták, hogy megint nem engedtek be néhány újságírót a Kormányinfóra, a hír közzététele július 7-én, múlt héten pénteken perceken belül brutális DDoS indult a lap szervere ellen és majd több mint fél napra megbénították azt.

Tegnap a támadók egy üzenetet is küldtek, amiben azt kérdezték a Media1.hu főszerkesztőjétől, hogy miért nem ír inkább a nyári szép időjárásról, illetve azt javasolták neki, vonuljon nyugdíjba.

A közlemény szerint a legutóbbi támadás annyira súlyos volt, hogy a portál infrastruktúrájának helyet biztosító szolgáltatónál mostanra korlátozzák az oldal nemzetközi internetes kapcsolatát és  különféle plusz költségekkel is terhelni próbálják a portál üzemeltetőjét.

„Sajnos jelenleg is, immáron több mint 24 órája időnként komolyabb fennakadások tapasztalhatók az oldalunk elérésében, nem csak külföldről, de Magyarországról is. Ezúttal már támadások érkeznek magyarországi címekről is. A biztonsági rendszerünk folyamatosan fejleszti az újabb és újabb biztonsági szabályokat, de a bűnözők azonnal változtatnak a támadásokon. Macska-egér játék folyik.

Az oldalunk frissítése is csak időszakosan lehetséges. Olvasókat veszítünk és hirdetési bevételektől esünk el, egyre tetemesebb károk keletkeznek, miközben extra költségeink keletkeztek.

Sajnos egyelőre azt sem tudjuk pontosan megmondani, hogy mikorra állhat helyre a normális kerékvágásba minden.

Álláspontunk szerint egyértelműen nemzetbiztonsági kockázatot jelent az, hogy Magyarországon immáron több mint 40 médiaszolgáltatás, hírportál ellen zajlott az elmúlt hetekben minden korábbinál kiterjedtebb, az oldalak működését lebénító kibertámadás” – áll a Media1.hu közleményében, ami itt olvasható el teljes egészében.