A keretesetet egy Donald Trump egykori amerikai elnököt támogató Ray Epps nyújtotta be, akit a csatorna korábbi műsorvezetője, Tucker Carlson többször is a Capitolium 2021. január 6-i ostromát megszervező, titkos FBI-ügynöknek nevezett – adta hírül a The Guardian.

Tucker Carlson egy húszrészes sorozatban fejtette ki összeesküvés-elméletét, miszerint a volt tengerészgyalogos Epps „segített megrendezni a felkelést”. Carlson szerint Epps arra buzdította a tömeget, hogy menjenek be a Capitolium épületébe, de ő maga nem lépett be az épületbe. A felperes Epps azt állítja, hogy az adások után feleségével együtt halálos fenyegetéseket kaptak, és hogy Carlson teóriái tönkretették az életüket.

Korábban a konervatív televíziós csatorna anyavállalata 787,5 millió dollárt volt kénytelen fizetni a Dominion Voting Systemsnek egy rágalmazási perben, amiért valótlanságokat terjesztett a cégről és a 2020-as választások eredményéről. Tucker Carlsont a per lezárulta után azonnali hatállyal kirúgták a Fox Newstól.

Tucker Carlson húsz éve az amerikai tévézés egyik legismertebb, 2016 óta pedig a Fox News, a legnézettebb hírtévé első számú arca volt, aki tízmillióknak magyarázta minden este főműsoridőben, hogy hogyan is kell érteni a híreket. A műsorvezető 2021-ben egy hétig vendégeskedett Magyarországon, hogy bemutassa a kormány bevándorlás-politikáját. Hosszú interjút adott neki Orbán Viktor, és előadást tartott a fideszes káderképző, a Mathias Corvinus Collegium esztergomi fesztiválján is.