A néhány hete megjelenését felfüggesztő 168 Óra című hetilap egykori, még 2019-ben távozó vezető munkatársai által 2020-ban megalapított hetilap Facebookon jelentette be a megújulását.

A Jelen a megújulás kapcsán arról ír közösségi médiás felületén, hogy egy könnyebben áttekinthető, letisztultabb megjelenést kívántak megvalósítani, mely jobban támogatja azt a célt, hogy az olvasóiknak hétről-hétre megmutassák a mindannyiunkat körbevevő világ lényegi összefüggéseit. Két fotót is özzétettek az új vizuális megjelenésről.

A Jelen 2020 májusában indult, és az azóta nemrég a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezetősége által a kedvezőtlen gazdasági helyzetre hivatkozva becsukott 168 Óra című hetilap 2019-ben távozó munkatársai alapították: a Jelen főszerkesztője Lakner Zoltán, főszerkesztő-helyettese Krajczár Gyula, főmunkatársa Tóth Ákos, ők egyben tulajdonosai is a Jelent kiadó Liberty Press Kft.-nek.

A lap interjúkat, publicsztikákat, portrékat, kultúra, életmód és egyéb témájú cikkeket közöl, stílusában, hangvételében leginkább a régi 168 Óra vonala köszön vissza.

A hetilapot Magyarországon, többek között a Relay és az Inmedio üzletekben, a MOL, OMV, Shell, Total, Lukoil benzinkutakon, az Auchan, a Tesco, a Spar, az Interspar, a CBA, a Reál, a Príma és a Coop üzleteiben terjesztik.