Az United Media ügyvédjei büntetőfeljelentést tettek N.N. személyeket, a Danas újságírója biztonságának veszélyeztetése miatt az United Media ügyvédjei büntetőfeljelentést tettek egy ismeretlen személy ellen.

Június 24-ről 25-re virradó éjszaka egy ismeretlen személy az egyik belgrádi bárban az újságíró arcába kapott, majd a vállánál fogva megragadta és közölte vele, hogy „a bérenc Danasnak dolgozik”, majd pedig meglökte – közölte a Danas napilap.

Vojin Radovanović az esetet felidézve elmondta, hogy az illető agresszíven közeledett feléje, az arcába kapott és azt mondta, hogy Vojin, a Danas az egy bérenc médium, és te egy bérenc médiumnál dolgozol”, amit többször is elismételt.

–Mivel semmiképpen sem akartam vele vitába bocsátkozni, azt mondtam neki, hogy „Rendben van, fordulj vissza”, egyben leszedtem a kezét a vállamról. Ebben a pillanatban ellökött és még egyszer rám akart támadni. A komolyabb incidenst a társaságom és a támadómmal lévő személy akadályozta meg –

Radovanović hozzáfűzt, hogy tíz perccel az incidens előtt észrevette, hogy a támadója ujjával mutatott rá, és mondott valamit a társának.

Radovanović 2022 óta a Danas napilap politikai rovatának a munkatársa.

Az újságíró elleni támadás kapcsán a Szerbiai Újságírók Egyesülete felszólította a rendőrséget, hogy találják meg a támadót és emlékeztett, hogy az újságírók biztonságának a veszélyeztetése elfogadhatatlan és a fizikai támadások elkövetőit szigorúan meg kell büntetni.