A Független Újságírók Vajdasági Egyesülete (NDNV) elitéli a Gruhonjić és a családja szembeni fenyegetéseket és még egyszer felszólítja az illetékes szerveket, hogy sürgősen reagáljanak és védjék meg az újságírót és családjának a tagjait.

Gruhonjićot már többször megfenyegették, de a tegnapi nap folyamán durva fenyegetések érték családtagjait: a gyermekeit, a feleségét és lánytestvérét is.

Április 25-én közvetlenül éjfél után egy magát szerbként és csetnikként nevező személy a Facebookon keresztül több alkalommal is, a legvulgárisabb szavakat használva megfenyegette az újságírót és családtagjait, egyben megvádolva őt azzal, hogy „áruló”. Ugyanez a személy több alkalommal a Facebook Messenger elnevezésű üzenőalkalmazásán is megpróbálta felhívni az újságírót.

Az NDNV közleményében kiemelte, hogy végső ideje, hogy a rendőrség és az ügyészség el kezdje alkalmazni a törvényeket és eljárást indítsanak azok ellen, akik célkeresztet rajzolnak Dinko Gruhonjićra és veszélyeztetik családja biztonságát. Az újságíróegyesület egyben felhívta a közvélemény figyelmét, hogy az esetről értesítették az illetékes ügyészséget és ezúttal elvárják, hogy a fenyegetést elkövetőket az igazságügyi szervek elé citálják.