A szerb hírportál újságíróinak és szerkesztőinek az állítása szerint Radisav Raja Rodić, az internetes médium és médiaház tulajdonosa február óta a tiszteletdíjakat, március óta pedig a havi jövedelmeiket sem fizette ki számukra. A nyilvánossághoz intézett, 12 újságíró és szerkesztő által aláírt levél alapján az itt dolgozók szerződéseiben fel sem tüntették, hogy mekkora összegért is dolgoznak, tőlük pedig elvárták hogy 10 órás műszakokban dolgozzanak, heti egyetlen egy szabad nappal.

Az újságírók szerint a tulajdonos a minimálbéreket sem fizette ki a folyószámlájukra, de a havi jövedelem elszámolását tartalmazó dokumentumot sem kézbesítette havonta az újságíróknak, ez viszon törvénybe foglalt kötelezettsége lenne. Az újságírók a Szerbiai Újságírók Egyesületének (UNS) nyilatkozva elmondták, hogy Rodić, az összes bírósági pert bejelentő munkásnak azt válaszolta, hogy „Őt még Mlađan Dinkićnek sem sikerült megsemmisítenie, most pedig senki nem akarja őt piszkálni, mivel jó viszonyban van Szerbia elnökével”.

A Glas Javnosti munkatársai május 13-a óta sztrájkolnak, és a nyilvánossághoz intézett levelük aláírói közül többen felmondtak, vagy pedig elbocsátották őket.

Dragana Đokić, a médiaház főnöke az UNS-nak nyilatkozva elmondta, hogy a tulajdonos a sztrájkolókat a munkakötelességük tiszteletben nem tartásával, a vállalat reklámosztályát pedig a nem kielégítő bevétel miatt vádolja, s a tulajdonos legalább egyhavi jövedelem kifizetésével tartozik mindazoknak, akik a ki nem fizetett béreik miatt távoztak a vállalattól.

Radisav Raja Rodić, az UNS-nak azt nyilatkozta, hogy senki nem sztrájkol, hanem az újságírók szélhámosok és, hogy szabotázsakcióról van szó és ezért bírósági eljárást kezdeményez ellenük a munkájuk elvégzésének az elmulasztása, illetve az általuk elkövetett szabotázsakció miatt.