Brankica Stanković, az Insajder oknyomozó hírportál fő- és felelős szerkesztőjének a három nappal ezelőtti Partizan – Budućnost kosárlabdamérkőzésen szurkolók az újságírónő testi épségét fenyegető üzeneteket skandáltak a lelátókról. A Független Újságírók Szerbiai Egyesülete (NUNS) felszólította az illetékeseket, hogy sürgősen reagáljanak a Stankovićot ért fenyegetések kapcsán.

A közleményben a NUNS az újságírók bármilyen formájú megfenyegetését elítélte, különösen abban az esetben, amennyiben ezt huligánok követik el, akik a társadalom egészét fenyegetik. Az újságírónő elleni fenyegetéseket és a szurkolók viselkedését a Szerbiai Elektronikus Médiumok Szövetsége (ANEM) is elítélte.

A korábban a B92 Televízió műsoraként, manapság pedig oknyomzó hírportáként és önállóü műholdas televíziócsatornaként, illetve YouTube csatornaként működő  Insajder 2004-től napjainkig számos érzékeny témát dolgozott fel: Zoran Đinđić kormányfő meggyilkolását, illetve a merénylet lehetséges hátterét, a szervezett bűnözés és a politikum szimbiózisát, a kolubarai szénbánya körüli visszásságokat, a patriotizmusra hivatkozva elkövetett észak-koszovói visszaéléseket, a magukat szurkolóknak nevező huligánok uralmát az állam felett.

Az újságírónő 2009. december 5. óta huszonnégy órás rendőri védelem alatt él. A a Belügyminisztérium illetékesei akkor úgy mérték fel, hogy az újságírónő élete veszélyben van. Maga az érintett hosszú ideig kételkedett az értesülések és a hatósági megítélés pontosságában, mindaddig, amíg 2011 elején egy hozzá közel álló személy, egyik legmegbízhatóbb informátora nem közölte vele, hogy Luka Bojović, a zimonyi klán egyik első embere elrendelte meggyilkolását és már meg is vásárolták a távcsöves puskát, amellyel a gyilkosságot végrehajtanák. Az értesülést a Belügyminisztérium rendőrségi igazgatóságának hivatali bejegyzése is megerősítette.