A Media1.hu szerint a PestiSrácok kivételével az állami média oldalain kifejezetten nehéz megtalálni az megtalálni az Igazságügyi Minisztérium korrupcióval megvádolt államtitkárának lemondásával foglalkozó híreket.

Polt Péter legfőbb ügyész  az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta– közölte a magyar ügyészség kedden.  Ellene ugyanis alapos a gyanú, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forint kenőpénzt kapott.

Az államtitkár pár órával a főügyészségi közlemény után lemondott.

A kormánypárti sajtó igencsak visszafogottan dolgozta fel a témát. Az erről szóló hírek ugyanis a címlapjaikon többnyire eldugva, és csupán az ügyben kiadott hivatalos közlemények szemléire hivatkozva jelentek meg.

A hvg.hu szerint a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Origo ugyan 3 hírt is leközölt a témában, ezek azonban már nem találhatóak meg a címlapon.

Az ügyészség 8 óra 19 perckor kiküldött közleményét eleve majdnem két órával később, 10 óra 23 perckor élesítették, és azt is csak a szintén KESMA-tag Magyar Nemzettől szemlézve.

Ezt követően, a nem kormánypárti médiumoktól megint csak lemaradva, 11 óra 30 perckor írta meg a Gábor László főszerkesztette lap, hogy Völner lemondott. A hírben csak a közleményt, valamint a lemondás tényét közölték, majd 11 óra 50 perckor külön hírben megjelentették az Igazságügyi Minisztérium közleményét is. Mindezeket azonban meglehetősen nehéz megtalálni az oldalon úgy, hogy a címlapról nem érhetők el.

A Magyar Nemzet online kiadásának címoldalán annyiban jobb a helyzet, hogy ott hosszan lefelé görgetve, kevésbé szem elé helyezve, de jelenleg esik szó az ügyről. A kormányközeli PestiSrácok esetében a helyzet némiképp eltérő: mert ők jelenleg kifejezetten kiemelt helyen tartják a címlapon az államtitkár lemondásáról szóló anyagot.

A közmédia hírportálja, a Hirado.hu sem tette kiemelt helyre erről szóló hírét, sőt, az ügyészség reggeli közleményén kívül Völner nevére rákeresve nem is található más a témával kapcsolatban. A főoldalon

Varga Judit igazságügyi miniszter egyébként korábban úgy nyilatkozott, Völner Pál írta alá a Pegasus-megfigyelésekre vonatkozó engedélyeket – és bár a Telex szerette volna megkérdezni Völnert az ügyben, a politikus kitérő válaszokat adott, nem kívánt nyilatkozni, sőt, a Telex újságíróját visszairányította Varga Judithoz, hogy kérdezzék őt.

Érdekességképpen az Igazságügyi Minisztérium most távozó, Varga Judit miniszter helyettese márciusban még a KESMA-hoz tartozó Mandinernek írt „Gyurcsány a börtön kapujában” címmel egy cikket, most mégis ő, mármint Völner kerül meglehetősen szorult helyzetbe. Völnert hivatali vesztegetéssel állíthatják bíróság elé.