Ana Brnabić egy mai nap folyamán megrendezett sajtótájékoztatón nyilatkozta azt, hogy nem kíván válaszolni a minisztereinek az ügyeivel kapcsolatos kérdésekre, mert véleménye szerint ezeket mesterségesen fabrikálták és „semmiképpen sem bizonyítottak”

–Amennyiben elhinném mindazt, amit látok, hallok és olvasok a mágnásmédiumokban ( a szerb kormány, illetve a hozzájuk közel álló bulvárlapok közkedvelt kifejezése a szerbiai független médiumokra – a szerk. Megjegyzése), jómagam is úgy vélekednék, hogy a védőoltás harmadik dózisa nem biztonságos, s nem is szükséges. Ez pedig nem igaz és emberek életét követeli –nyilatkozta a miniszterelnök a jelenlegi szerb kormány fennállásának első évfordulója alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón, miután Žaklina Tatalović, az N1 hírtelevízió riportere megkérdezte tőle, hogy büszke-e a minisztereire, akiket számos különböző üggyel hoznak kapcsolatba, amelyeket még nem sikerült lezárni az illetékes szervek előtt.

Brnabić a kérdés hallatán annyit mondott, hogy nem hajlandó válaszolni erre a kérdésre, mert az N1 folyamatosan különböző ügyekkel rukkol elő és most tőle elvárják, hogy butaságokra válaszoljon, amelyek valójában nem is pontosak.

–Amennyiben ezek az ügyek léteznek, akkor az illetékes szervek, amelyek ez és az Aleksandar Vučić által vezetett kormány ideje alatt függetlenük és szabadok voltak, s amelyek most is végzik a munkájukat. Amennyiben bebizonyítják, hogy az ön által bármelyik ügy is megtörtént, akkor ezek az emberek nem lesznek többet a kormány tagjai. Én elégedett vagyok a csapatommal, mert ha nem lenne ez a csapat, akkor eredmények sem lennének – jegyezte meg Ana Brnabić.