Utoljára a hang.hu (Magyar Hang) és a 168 óra.hu oldalát érte DDoS-támadás érte az oldalát. A DDoS (Denial-of-service attack / azaz szolgáltatásmegtagadással járó) támadás lényege, hogy extrém nagy adatmennyiséggel telítik el a honlap mögött lévő infrastruktúrát, és teszik elérhetetlenné a lap tartalmát. A hang.hu ellen szombaton kezdődtek el a támadások, amelyek vasárnap is folytatódtak.

A szerkesztőség a Facebook-oldalán jelezte, hogy tudnak a mostani problémáról, és dolgoznak a támadás elhárításán, addig az olvasók megértését kérik.

Szombaton a Facebook-oldalán jelezte a hang.hu (Magyar Hang), hogy A támadások vasárnap is folytatódtak a hang.hu ellen, ezért jelen hírünk élesítésekor, vasárnap 23:05-kor is elérhetetlen a lap.

A 168óra.hu elleni támadások hétfőn a koraesti órákban kezdődtek el, s ezért az éjszaka, illetve keddi nap folyamán huzamosabb ideig nem volt elérhető a honlap.

Az elmúlt hetekben egyébként számos más online szolgáltatást is hasonló támadás ért. A támadók kormánykritikus és kormánypárti médiumokat egyaránt támadtak.