A Media1.hu a TV2 több munkatársától és üzenetváltásból is úgy értesült, eredetileg készült hír, de végül jött a fordulat és főnöki utasítással megtiltották a szöveget készítő munkatársnak, hogy azt élesíthesse.

Április 29-én este a tévécsatorna hírműsorában ugyan végül szó esett a Vágó Istvánnal történtekről, de szakmailag és emberileg ennél is megdöbbentőbb, amiről a Media1 több informátora útján is tudomást szerzett. A Media1.hu a TV2 belső ügyeire közeli rálátással rendelkező több, névtelenséget kérő forrása is megerősítette és ennek alátámasztására üzenetváltást is megmutatták, mely szerint a Tenyek.hu portál szerkesztőségében egy munkatárssal elkészíttették április 29-én a reggeli órákban a szomorú fejleményről szóló hírt, sőt a munkatársat főnöke, a felelős szerkesztő még sürgette is, hogy minél előbb készüljön el az anyaggal. Azonban a hír végül – a TV2 több munkatársa körében is felháborodást kiváltva – nem jelenhetett meg, hiába készült el vele a portál munkatársa.

Ennek oka az volt az üzenetváltás és az informátoraink szerint, hogy felsőbb utasításra a hír nem mehet ki. A magyar televíziózás egyik legintelligensebb és legismertebb műsorvezetője 74 évesen, hasi aorta szétrobbanása következtében hunyt el, amiről április 29-én a reggeli órákban számolt be a párt, ahol az elmúlt években politizált. Egyébként a Tenyek.hu szerkesztősége de Vágó mai, Szent István parkban megrendezett búcsúztatásáról sem közölt hírt.