Farkas Kira, a kormánypárti KESMA / Médiaworks  mintegy félezer médiamárkát magába foglaló portfóliójához tartozü Fanny című női magazin főszerkesztője és 8 munkatársa nyújtotta be minap felmondását.

Kira állítása szerint családi okok miatt döntött a távozása mellett, a lap további 8 felmondott munkatársa közül egyelőre senki sem vállalta, hogy nyilatkozzon – írja a Média1.hu

Fazekas Kira újságírói karrierjét a Fejér Megyei Hírlapnál kezdte. 1997-től 2004-ig a VICO, később a Sanoma Media Budapest által megjelentetett BRAVO szerkesztője, majd felelős szerkesztője volt. 1998 és 2003 között dolgozott az RTL Klubnak, majd a BRAVO TV főszerkesztője lett. 2005 márciusától a Blikk Nők magazin és márkakiterjesztéseinek főszerkesztőjeként tevékenykedett. 2006-tól irányítása alá tartoztak a Tina magazinok, majd a portfólióhoz csatlakozó Pink.hu, Ínyenc, Édes Élet és Buci Maci kiadványok. 2014-től a Mediaworks kiadó női portfólióját (Fanny, Fanny Konyha, Fanny magazin márkakiterjesztései, Lakáskultúra, TV műsor magazin, Édes Élet, Ínyenc, Tina Konyha, Test & Lélek, Mindmegette.hu, Astronet.hu és Lakáskultúra.hu) igazgatta. 2019 novemberében Czövek Hajnalka távozása után a teljes magazin üzletág vezetői feladatait is ellátta megbízottként egy ideig.

Minap a Sajtószabadság Alapítvány is beszámolt arról, hogy az Indexet is tulajdonló Indamediához tartozó Divány című női lapnál is nagy változások zajlanak ezekben a napokban. A női laptól úgyszintén távozik a főszerkesztője és egyben a szerkesztőség nagy része is. A Divány egyik munkatársa ugyanakkor Facebook bejegyzésben erősítette meg, hogy felmondott, ugyanis nem látta bebiztosítva, hogy meg tudja őrizni a függetlenségét.