A legnagyobb internetes tartalomsugárzó egy egyszerű Facebook-posztban jelezte a véleményét a bírálói szerint melegellenes törvényről. A poszt egyetlen mondatból és az átalakított kezdőképernyőből áll: „A történeteket együtt írjuk”.

A kedden elfogadott melegellenes törvény után egyre többen jelzik különböző módokon és felületeken, hogy nem értenek egyet a törvénycsomaggal, amelyben az előterjesztő kormánypárti képviselők összemosták a nemi identitást a pedofíliával a gyermekek védelmére hivatkozva. A tiltakozók között olyan nagyvállalatok is megtalálhatók mint az IKEA, az RTL Group és az RTL Magyarország, az HBO, a WarnerMedia, az AMC, a Ringier Axel Springer Magyarország, a Central Médiacsoport és többen mások, de aggályait fejezte ki az Európai Bizottság elnöke is, aki jelezte: vizsgálat indul a törvény miatt.

Az egyik legfontosabb filmes lap, a Variety is, tegnap megjelent cikkében azt találgatta, hogy magyar Országgyűlés által a héten elfogadott, bírálói szerint homofób törvény miatt vajon távol maradnak-e a nagy filmes produkciók Magyarországtól – írja a 444.hu. A válság előtt a filmgyártás százmilliárdos iparágnak számított, ami nagyjából 80 százalékban az ide csábított, milliárdokkal támogatott külföldi produkcióknak volt köszönhető.

Mindennek akár be is tehet, hogy az új törvény megtiltotta a homoszexualitás és a nemváltás megjelenítését a médiában.

A Variety iparági forrásai még nem tudtak nyilatkozni arról, hogy ennek milyen következményei lehetnek Magyarországon, de a lap emlékeztetett arra, hogy a Disney, a Netflix, a WarnerMedia, a Sony és más stúdiók is bojkottal fenyegették az amerikai Georgia államot a melegellenes törvényei miatt. A Netflix például az Outer Banks forgatását is elvitte Észak-Karolina államból, miután ott homofób törvényeket fogadtak el.