A közösségi pénzgyűjtés múlt szerdán indult, szombat délutánig pedig már több mint 41 ezer euro, vagyis 14, 5 millió forint gyűlt össze a projektre, így már biztosan nem csak egy magyar rovat lesz a szlovák lapban, hanem önálló portált indítanak.

Mint ahogyan arról a Sajtószabadság Alapítvány is beszámolt róla, a Denník N három célösszeget meghatározva indította el gyűjtést:

12 ezer euró (4,3 millió forint) összegyűlte esetén a lapon belüli magyar nyelvű rovatot,

30 ezer euró (10,7 millió forint) esetén önálló magyar portált indítanak napi legalább két nagy anyaggal,

ha pedig 60 ezer euró (21,3 millió forintot) gyűlik össze, a napi legalább két nagy anyagot megjelentető önálló portálon rövidhíres rovat is lesz.

Mivel három teljes nap sem kellett hozzá, hogy a gyűjtés elérje a második célösszeget, a 30 ezer eurót, így már biztosan nem csak magyar nyelvű rovatként, hanem önálló portálkén indul majd útra a Denník N magyar projektje.

Mivel a gyűjtés még majdnem két hétig tart, és szombat délután már 41 ezer eurónál tart, könnyen lehet, hogy a harmadik célösszeg is meglesz, azaz a napi leglább két hosszú cikket megjelentető portálon rövidhíres rovat is lesz.

A projekt fő koordinátora a Denník N újságírója, Szalay Zoltán, aki korábban az Új Szó és az Irodalmi Szemle főszerkesztője volt, a cél egy komplett szerkesztőség felállítása. Neki már fut egy magyar projektje a lapnál: 2019 decembere óta Pozsonyi podcast néven magyar nyelvű podcastot készít.

A Denník N magyar projektjének az is a vállalt szándéka, hogy erősítse „a magyar médiaszabadságot, amelyet évek óta veszélyeztet az autokratikus hatalmi elnyomás”.