A szlovák és a magyarországi média figyelmét is elkerülő dél-szlovákiai ügyekkel, a magyar-szlovák együttélés Szlovákia fejlődését is meghatározó fontos kérdéseivel, Szlovákia és Magyarország kapcsolatával, és fontos magyarországi témákkal is foglalkozna a tartalomszolgáltatás.

A projekt beharangozója szerint ugyanis „a magyar médiaszabadság válságban van, és ez a szlovákiai magyarokat fokozottan érinti”, ráadásul „a szlovákiai magyar közösség története során először maradt számottevő demokratikus képviselet nélkül, és a helyzetét tovább nehezíti, hogy a hazai magyar nyelvű média jelentős része politikusok, oligarchák és üzleti érdekcsoportok kezében van”.

Ahogy a lap, úgy a magyar nyelvű projektje is előfizetéses alapon működne. Hogy a projekt hogy fog kinézni, az azon is múlik, hogy mennyi támogatást sikerül rá összegyűjteni.

Ha összegyűlik 12 ezer euró (4,3 millió forint), lesz egy magyar rovata a Denník N-nek napi hírösszefoglalóval a legfontosabb szlovákiai, magyarországi és világeseményeiről.

Ha 30 ezer euró (10,7 millió forint) gyűlik össze, egy önálló magyar portált indítanak, „amely naponta legalább két saját hosszú cikket közöl jeles magyar újságírók tollából”.

Ha pedig 60 ezer eurót (21,3 millió forintot) sikerül összeszedni, az önálló magyar portál a naponta legalább két saját hosszú cikk mellett egy saját rövid híres rovattal is rendelkezik majd.

A projekt fő koordinátora a Denník N újságírója, Szalay Zoltán, aki korábban az Új Szó és az Irodalmi Szemle főszerkesztője volt. A cél egy komplett szerkesztőség felállítása.

A Denník N 2014-ben jött létre, miután a legolvasottabb szlovák lap, a SME kiadójába bevásárolta magát a Penta nevű, politikával összefonódott befektetői csoport, mire a SME az akkori főszerkesztője, Matúš Kostolný és a szerkesztőség egy része felállt és új lapot alapított Denník N néven, ami a olvasói előfizetéses (paywall) modell közép-európai úttörője és egyik sikertörténete lett – emlékeztet az Azonnali. (A SME pedig hasonlóan tartotta magát, mint az Uj Péter utáni Index, a története azonban más fordulatot vett: ahelyett, hogy bedarálták volna, 2021-ben távozott a tulajdonosi köréből a Penta.)

A Denník N magyar projektjének az is a vállalt szándéka, hogy erősítse „a magyar médiaszabadságot, amelyet évek óta veszélyeztet az autokratikus hatalmi elnyomás”.

Nem ez lesz az első magyar nyelvű projektje a Denník N-nek, Szalay Zoltán 2019 decembere óta Pozsonyi podcast néven magyar nyelvű podcastot is készít a lapnál.