Tegnap fegyveresek rontottak be az ecuadori TC televízió épületébe, azt követelték az épp adásban lévő személyzettől, hogy követeléseket olvassanak be – írja a CNN.

A felvételek szerint legalább egyikőjük fejéhez fegyvert szorítottak, miközben a stáb többi tagját a földre ültették, majd a kamerának mutogatták a házi készítésű robbanószereknek tűnő fegyvereiket.

A rendőrség gyorsan reagált és őrizetbe vették a gerillákat, mielőtt követeléseik teljesültek volna. A hatóságok jelentése szerint mindenkit sikerült elfogni és nincsenek sérültek. Időközben lövöldözés volt Guayaquil egy metrójában és egyetemi kollégiumában, illetve vidéken több rendőrt is elraboltak.

legalább 10 ember halt meg azóta, hogy hétfőn 60 napos rendkívüli állapotot hirdettek Ecuadorban, miután a Choneros banda főnöke, Adolfo Macías Villamar, ismertebb nevén Fito eltűnt a börtöncellájából.

Daniel Noboa elnök kedden úgy fogalmazott, az országban „belső fegyveres konfliktus” van kialakulóban, emiatt mozgósították a fegyveres erőket, hogy „katonai műveleteket hajtsanak végre” és „semlegesítsék a transznacionális szervezett bűnözést és a terroristákat”.