Miután a KRIK azaz a Bűnözés- és Korrupciókutató Hálózat elnevezésű szerbiai oknyomozó portálon megjelentette, hogy Veljko Belivuk, egy brutális merényletek elkövetésével vádolt bűnszervezet főnöke az ügyészségen azt vallotta, hogy  több alkalommal is találkozott Aleksandar Vučićtyal, és különböző szolgáltatásokat is elvégzett számára, a kormánypárti médiumok egy újabb piszkos lejáratókampányt indítottak a hírportál munkatársai ellen, amely során bűnözőkkel való együttműködésével és a kormány megdöntésére tett felszólítással vádolták meg a KRIK munkatársait.

A kormánypárti búvár lapok címoldalaikon azt állítják, hogy az oknyomozó oldal mészárlást szeretne elkövetni és golyót repített a köztársasági elnök és az állam fejébe, a Pink tévécsatornán pedig egy külön műsort sugároztak, amiben számos dologgal vádolták meg a KRIK-et.

A KRIK elleni támadások közvetlenül a bűnözőt a köztársasági elnökkel kapcsolatban hozó írás után láttak napvilágot. A Pink tévén bemutatott műsorban pedig a beszélgetőtársak egyhangúlag azt állították, hogy a KRIK együttműködött Belivuk bűnszervezetével.

A stúdió beszélgetés vendégei: bulvárlapok főszerkesztői, elemzők, és médiaszakértők a KRIK-et maffiózók  szócsövének, álmédiumi szervezetnek, a munkatársait meg bérenceknek nevezték, akik éveken keresztül különböző ügyeket találtak ki Aleksandar Vučityal és családjával kapcsolatban, ezekkel pedig erőszakkal szeretnék megdönteni a jelenlegi hatalmat az országban.

Ez utóbbit konkrétan Božidar Spasić, jelenleg biztonsági elemzéssel foglalkozó egykori hírszerző jelentette ki, akit Belgiumban gyilkosság elkövetéséért ítéltek el.

KRIK-et a következő napokban a bulvárlapok vették célkeresztbe, de nem tartották magukat vissza a hatalmon lévő párt tisztségviselői sem.

Vladimir Đukanović parlamenti képviselő szerint a hírportál nem tartozik a médiumok közé, hanem egyfajta kirendeltség, Maja Popović igazságügy miniszterasszony szerint a KRIK -ben megjelentetett íráskamp az undoritó hazugság ékes példája, amivel Vučić elnököt, a családját és munkatársait szándékozzák diszkreditálni-

A KRIK-ben megjelent írásban lényegében Belivuk ügyészségen elhangzott vallomását közölték, ami során a bűnöző azt vallotta, hogy a köztársasági elnök különböző szolgálatok elvégzését kérte tőle : Felügyelje a Partizán Labdarúgó Klub szurkolóit, hogy ne skandáljanak ellene, és hogy akadályozza meg a hatalommal szembeni tiltakozásokat, s tegye lehetővé, hogy megrendezhessék a Büszkeség parádéját. A köztársaségi elnök nyilatkozatban cáfolta, hogy bármit is kért volna a bűnözőtől.

A KRIK védelmében mindkét szerbiai újságíró egyesület felszólalt. A Szerbiai Újságírók Független Egyesülete (NUNS), szerint egy szerkesztőséggel szemben is elengedhetetlen az ilyen viszonyulás, ahogyan az is, hogy az újságírókat célkeresztbe helyezzék. A Szerbiai Újságírók Egyesülete úgyszintén megjegyezte, hogy bármiféle megbélyegzés veszélyes lehet az újságírók biztonsága tekintetében, a Koalíció a Sajtószabadságért tagjai pedig kihangsúlyozták, hogy megengedhetetlenek az ilyen kampányok. És felszólította az illetékes intézményeket, hogy mindent kövessenek el ezek megfékezése érdekében-

A KRIK-et egyébként tavasszal is hasonló támadássorozat érte, függetlenül attól, hogy a hírportál már évek óta foglalkozik Veljko Belivuk klánjával, illetve az állami szervekkel való kapcsolatával, aminek köszönhetően a bűnszervezetnek sikerült megerősödnie.