A Cégnyilvántartási Ügynökség (APR) honlapján található adatok szerint a szerb nyelven közéleti hetilap új tulajdonosa 99 százalékos részesedéssel,magánszemélyként Jelena Drakulić Petrović, a Ringier német lapkiadó szerbiai leányvállalatának a vezérigazgatója lett – Tette közzé a belgrádi Danas napilap. Jelena 2004-ben a Blic napilap mérkamenedzsereként kezdett el dolgozni a Ringiernél, ezt követően pedig a napilap marketing- és fejlesztési, illetve a napi kiadások igazgatója lett. A tulajdonosváltás kapcsán Mark Vadler a Ringier vezérigazgatója azt nyilatkozta a lapkiadó által közzé tett közleményben, hogy „biztos abban, hogy Jelena Drakulić Petrović írányításával a NIN igéretes jövőnek néz elébe, és a lapkiadásban szerzett komoly tapasztalatainak köszön hetően az új tulajdonos folytatja a rangos hetilap fejlesztését.

Jelena Drakulić Petrović a Danasnak nyilatkozva elmondta, hogy számára megtiszteltetés, hogy a Ringiernél elkövetett 20 éves szerepvállalás után átveheti a tekintélyes politikával, társadalmi témákkal és művelődési élettel foglakozó hetilapot, és továbbra is támogatja a hetilap függetlenségét és azt ahogyan a hetilap kritikusan górcső alá veszi a társadalmi-politikai eseményeket. E mellett pedig az elkövetkezőkben is Ringier Serbia szakmai sikereire összpontosít – jegyezte meg az új tulajdonos.

Milan Čulibrk, a NIN fő- és felelős szerkesztője az N1-nek nyilatkozva elmondta, hogy mivel a hetilap korábbi tulajdonosa sem avatkozott bele a hetilap szerkesztési politikájába, ezért ugyanezt várja el az új tulajdonostól is.