A The Guardian írása szerint miután múlt pénteken végleg bezárt a liverpooli  Prinovis, az Egyesült Királyság területén egyetlen nagy nyomdavállalat maradt.

A Bertelsmann német médiakonszern tulajdonában lévő Prinovis novemberben közölte ügyfeleivel, hogy a brit magazinpiac „jelentős visszaesése” és a papírárak emelkedése miatt bezár.

Ennek köszönhetően a fő riválisának számító Walstead de facto monopolhelyezetbe került és az ország 10 legnépszerűbb magazinja közül 9 az ő nyomdáikból kerül ki.

A bicesteri székhelyű az Egyesült Királyság területén öt telephellyel rendelkező céget 2008-ban alapították azzal a céllal, hogy egész Európa területén vezető szerepet játszanak a magazinok nyomtatása terén

Tevékenységét az akkoriban veszteséges Wyndeham Press Group átvételével kezdte el, amely az Egyesült Királyság, Spanyolország, Ausztria, Cseh Köztársaság, Szlovénia és Lengyelország területén 10 nyomda tulajdonjogát adta át.

A Walstead több mint 3000 alkalmazottat foglalkoztat, köztük több mint 800-at az Egyesült Királyságban, és évente 750 000 tonna papírt nyomtat ügyfelei számára, amelyek között ott a Lidl és az Aldi szupermarketek, a National Trust, a Financial Times, illetve William Reed, a Grocer és a Retail Week tulajdonosa.

2016 óta a vállalat 53%-ban a Rutland Partners irányítása alatt áll, amely két évvel később a Rothschild befektetési bankot bízta meg egy stratégiai felülvizsgálat elvégzésével, beleértve egy 300–400 millió angol font értékű tőzsdei lebonyolítást is.

A legutóbbi, 2021-re benyújtott beszámolójában 546 millió eurós bevételt és csaknem 13 millió eurós nyereséget elért társaság fennmaradó részének tulajdonjoga a vállalkozást 2008-ban alapító vezetőség kezében van.