A szerbiai médiumok értesülései szerint Mirko Rašić, személygépkocsikról, ezek javításáról szóló, több mint 150 ezer követővel rendelkező YT-csatornát működtető autószerelő holttestét egy surčini gyárcsarnokban találta meg a rendőrség. A Belügyminisztérium a belgrádi Danas napilapnak, hogy a közismert YouTuberről van-e szó, mindössze annyit közöltek, hogy ma délelőtt fél tizenegy körül egy férfi holttestére bukkantak egy surčini gyárcsarnokban. A hullát a Törvényszéki Bonctan Intézetbe szállították, hogy megállapítsák a férfi halálának valós okát, de a rendőrség szerint az autószerelő öngyilkosságot követett el.

Mirko Rašić (33) közismert autószerelő elsősorban személygépkocsikkal kapcsolatos tanácsokat osztogatott YouTube-csatornáján és reklámokat is rögzített.

Rašić 9 éves kora óta édesapjával együtt foglalkozott autószereléssel, és személygépkocsikkal.

Szakmai tudásával és ahogyan ezt a YouTube videóiban előadta, nagyon rövid idő alatt nagyszámú követőt szerzett az autószerelők és az autózás kedvelői köréből.

„A nép embereként” kommunikált közönségével, aminek köszönhetően megcáfolta azokat az előítéletet, miszerint az autószerelők tetőtől-talpig koszos, gyakran tiszteségtelen mesterek.

A YT-csatornáján található leírás szerint Mirko komoly hatást gyakorolt az autószereléssel foglalkozó fiatalokra.