A  Media1.hu szerint Milkovics Pál és Schabi Michaeli érdekeltségében lévő kiadó úgy döntött, hogy heti formában is szünetelteti az újság megjelenését. Trencséni Dávid hírigazgató szerint a lap várhatóan szeptemberben visszatér majd a sajtópiacra

Az eleinte napilapként, majd később hetilapként megjelenő Pesti Hírlap című újságot kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója azt mondta, hogy az újsággal jelenleg azért nem lehet találkozni, mert jelenleg „nyári szünetet” tartanak, amit azzal indokolt, hogy hogy a nyáron a szabadságolások miatt kevés olvasójuk mozog Budapesten azokon a terjesztő pontokon, ahol eddig az újság elérhető volt, így pedig nem túl sok értelme lenne megjelentetni a lapot jelenleg.

Trencséni szavai szerint nem ritka az külföldön sem, hogy egy-egy hasonló ingyenes lap átmenetileg szüneteljen bizonyos időszakokban, majd ígéretet tett rá, hogy szeptember első péntekén ismét kezükbe vehetik az olvasók a Pesti Hírlap friss számát.

Trencséni az újság július közepe óta nem frissülő internetes oldala kapcsán pedig kifejtette, hogy a háttérben most is folyamatos fejlesztés folyik, amit technikai problémák nehezítenek egy túlterheléses (úgynevezett DDoS) támadás következményeként.

A Pesti Hírlapot Milkovics Pál 2020 januárjában indította el.

Nem sokkal később a COVID-19 világjárvány kitörésére hivatkozva az újonnan indult lap megjelenését egyszer már felfüggesztették és csak interneten volt elérhető, ekkor távozott is lap első főszerkesztője, Kerényi György is. Egy idő után a lap egy új főszerkesztéssel újra vissza tudott térni a napilapos megjelenéshez, de idén áprilisban, nem sokkal a Fidesz újabb kétharmados győzelmét követően gazdasági okok, a nyomdai költségek, a papír árának drasztikus megugrása miatt heti egyszeri megjelenésre álltak át.

A Pesti Hírlapot kiadó Michaeli, Schwartz & Brit Mediához tartozik a 168 Óra című hetilap is, ahol néhány hónapja szinte az összes belső munkatársat elbocsátották, és külső, számlás partnerektől rendelnek írásokat. A Pesti Hírlapnál is elbocsátás volt tavasszal, amikor a heti megjelenésre álltak át.

A Michaeli, Schwartz & Brit Mediához tartozik az ELLE magazin és nemrég a Cosmopolitan márka jogait is megszerezték, és a kiadó jelezte, hogy szándékai szerint utóbbi magazint nyomtatott formában is visszahozza a magyar sajtópiacra, emellett interneten is erősíteni kívánnak.