A REM szombati gyűlésén született döntés szerint az eddig országos frekvenciával rendelkező televíziós csatornák (Pink, Happy, Prva és B92) az elkövetkező időszakban is az egész ország területén sugározhatják adásukat, míg a rádiós csatornák közül a Hit a Play, a Radio S és a Radio S2) végezhet országos lefedettségű műsorsugárzást. A REM tanácsa az ötödik országos frekvenciára is kiírta a pályázatot.

Olivera Zekić a REM elnöke nem volt hajlandó megmagyarázni, hogy miért pont ezek a televíziós csatornák szerezték meg ismét a nemzeti frekvenciát, mindössze annyit mondott, hogy néhány napon belül magyarázatot adnak, ami a testület honlapján is elérhető lesz.

A Társadalmi Kutatási Hivatal (Birodi) szerint a nemzeti frekvenciát újra megszerző televíziós csatornákat valójában megjutalmazták, hogy az elmúlt 8 évben a populista ipar fogaskerekei voltak.

Közleményük szerint a döntés kapcsán azt is figyelembe kell venni, hogy Szerbia köztársasági elnöke médiamegjelenéseit arra használta ki, hogy az ország alkotmányával és a törvényes felhatalmazásával ellentétben nyilvánosan lekicsinyelje és megbélyegezze a pályázat egyes résztvevőit, amivel nyomást gyakorolhatott a REM tagjaira.

A Slavko Ćuruvija Alapítvány és a belgrádi Kutatási, Átláthatósági és Elszámoltathatósági Központ (CRTA) közleményében kijelentette, hogy az összes törvényes lehetőséget felhasználnak, hogy az elekronikus médiumokról szóló törvény megsértésének a vádjával az illetékes intézményeknél eljárást indítsanak a REM ellen.

A Koalíció a Sajtószabadságért közleményében pedig kiemelte, hogy a közvagyon ily módon történő felhasználása sértő a józan elmékre nézve, mert szelektíven alkalmazza a törvényeket és a szabályzatokat, konkrétan hogy ezek a szabályok nem vonatkoznak a  jelenleg regnáló rezsim szolgálatában lévő privilegizált médiumokra és ezzel hozzájárul a szerbiai médiaszintér összeomlásához, illetve a szerbiai társadalom kulturális és más formájú összeomlásához.