A munkálatok azért maradtak el, mert a vranjei önkormányzat által kiválasztott kivitelező munkásai nem jelentek meg a helyszínen.

Ma reggel a rádióállomás elé, illetve a környező utcákba a rendőröket is kirendelték, hogy biztosítsák a fal lebontását, de a helyszínen megjelentek az őrizet alatt lévő Dejan Nikolić-Katara emberei is. Katarát azzal gyanúsítják, hogy ő áll a rádióállomás befalazása mögött.

A rendőrség tíz perccel később elhagyta a munkálatok helyszínét a fal lebontását pedig a holnapi napra halasztották.

Olivera Vladković, az OK Rádió tulajdonosa a Szerbiai Újságírók Egyesületének nyilatkozva elmondta, hogy a vranjei  önkormányzat által közbeszerzési eljáráson keresztül megbízott Polet vállalat elutasította a rádióállomás ablakai elé illegális úton emelt fal lebontását, ami miatt valószínű, hogy elveszíti a jogát ahhoz, hogy részt vegyen a vranjei önkormányzat által kiírt közbeszerzési pályázatokon.

Vladković szerint a cégre nagy valószínűséggel egyesek nyomást gyakoroltak, és ezért egy, városon kívüli cégnek kellene a munkálatokat elvégezni. Ugyanakkor a vranjei önkormányzatnak írásos formában magyarázatot kellene adnia, hogy a kérdéses cég miért nem bontotta le az illegálisan épített létesítményt. Veran Matić, a Szerbiai Elektronikus Médiumok Szövetségének (ANEM) az elnöke az UNS-nak nyilatkozva elmondta, hogy Boban Atanasijević, a felügyelői tevékenységek osztályának vezetője levelében azt üzente neki, hogy Dragan Mitić, a Polet tulajdonosa tegnap a munkaidő végén a városi közigazgatást tájékoztatta arról, hogy megakadályozták abban, hogy a mai nap folyamán elkezdje az ominózus fal lebontását. Matić Slobodan Milenkovićtyal, Vranje polgármesterével is beszélt, aki megigérte, hogy a lehető legrövidebb idő alatt találnak új kivitelezőket a fal lebontásához.