Az újságírás mellett bloggerkedéssel és aktivizmussal is foglalkozó boszniai újságírót az Analiziraj.ba oknyomozó hírportálon megjelent, az ostromlott Szarajevóban megölt gyermekek számával kapcsolatos médiavisszhangról, illetve politikusi nyilatkozatokról szóló kommentárja miatt vették célkeresztbe többen is. Mintegy tucatnyi különböző Twitter felhasználói profil oldaláról érkeztek fenyegetések, közöttük olyanok is, amelyek az újságíró halálát kívánták. Többek között azt üzenték neki, hogy: vigyázzon, merre sétál, hogy meg kell őt verni, kínozni, majd pedig meg kell ölni őt, illetve meg kell tiltani neki, hogy Szarajevó utcáin sétáljon stb. Puhalo a fenyegetéseket bejelentette az Újságírókat segítő hálózatnak és egyben megjegyezte, nem tudja, hogy az írásával miképpen sértegette a Szarajevó ostromának gyermekáldozatait.

„Többször is elolvastam írásomat és képtelen vagyok megérteni, hogy mivel is sértettem meg a legyilkolt gyermekeket, illetve ezek szüleit. Miért sértegetés az, hogy 27 évvel a háború után ragaszkodom ahhoz, hogy végre valahára állapítsák meg a Szarajevóban megölt gyermekek pontos számát? Egyik írásomban sem állítottam azt, hogy ez a szám nem pontos, hanem azt jegyeztem meg ezekben, hogy ezek a számok nincsenek alátámasztva tényekkel” – nyilatkozta Puhalo.

Borka Rudić a Boszniai-Hercegovinai Újságírók Egyesületének a főtitkára az eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy Srđan Puhalo és a szólásszabadsága szemben elkövetett verbális erőszak elfogadhatatlan. A boszniai újságírók egyben felszólították a rendőrséget és igazságügyi szerveket, hogy vizsgálják ki ezt az esetet és szankcionálják gyűlölet szítókat és mindazokat, akik veszélyeztetik Puhalo személyes és szakmai jogait.

A Boszniai-Hercegovinai Újságírók Egyesületének a felhívásához csatlakozott a Nyugat Balkán területén több mint 8.200 médiaszakértőt képviselő Safejournalist szervezet is, akik a Bosznia és Hercegovinai Föderáció, illetve a Boszniai Szerb Köztársaság területén működő illetékes szervek sürgős reakcióját követelik az eset kivizsgálásának és a fenyegetések mögött álló személyek szankcionálása érdekében.

Srđan Puhalo szembeni fenyegetéseket a nyugat-balkáni térségben lévő országok több újságíregyesülete is elítélte.