Nenad Tasić, a  a bujanováci „Branko Radičević” Általános Iskola igazgatója az iskola épületébe való illetéktelen behatolás és fényképezés vádjával feljelentette Ivana Jovanovićot, a helyi hírportál újságíróját. Az iskola igazgatójának az állítása szerint Jovanovićnak az iskola felújításáról szóló írása és az épület egyik illemhelyiségében leszakadt mennyezetről megjelent fotója felzaklatta az ide járó diákok szüleit. – írja a Cenzolovka hírportál. A feljelentést követően a rendőrség is ellátogatott a hírportál szerkesztőségébe és kihallgatta az újságírónőt.

Ivana Jovanović az őt faggató rendőröknek elmondta, hogy nem illetéktelenül, hanem újságíróként lépett be az iskola épületébe és bemutatkozott az itt dolgozóknak, akiknek elmondta látogatása okát is. Ugyanakkor véletlenül sem az iskolaigazgató magánterületére hatolt be, ami már büntethető lenne.

Jovanović azt is megemlítette, hogy az iskola közintézmény, ami jelen esetben az itt folyó felújítási munkálatok miatt került a helyi közvélemény figyelmébe. Az iskola diákjai ugyanis két éve egy másik iskola helyiségeiben kénytelenek tanulni. Az újságíró a rendőröknek beszámolt arról is, hogy az iskolából hazaérve az iskola igazgatóját is felhívta telefonon, aki egy szóval sem mondta neki, hogy illetéktelenül látogatott el az iskolába. Éppen ellenkezőleg Tasić a beszélgetésük során elmondta neki, hogy nemcsak a leszakadt mennyezet volt az egyetlen egy hiba, amit a felújításokat követően észleltek, és egy listát is készítettek, amit átadtak a hatóságoknak.

A bujanováci hírportál szerkesztői szerint az iskola igazgatónője a feljelentése megtétele során nem nézett utána az újságírói munka alapelveinek és a nyilvánosság érdekeinek, amelynek jogában áll tudni, hogy mi is történik az iskolában az újjáépítést követően.

Nenad Tasićot egyébként tavaly választották meg Szerbiai Újságírók Szakmai Szövetségének (SANS) elnökének, emellett a pcinjski017 hírportál főszerkesztője, illetve a SRBinfo.rs alapítója is egyben.

A Bujanovačke hírportál szerkesztői elmondták, hogy a rendőrség korrekten végezte a munkáját.