Ezen a héten is ülésezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa és úgy döntött, hogy nem újítják meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű, közösségi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát, mivel ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt.

A testület hozzátette:

„A Médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt 4 alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat, amelyből egy eset egyszerre minősült ismételt és súlyos jogsértésnek. Emellett a jogosultság időtartama alatt további 4 esetben ismételt jogsértést is megállapított a médiaszolgáltatóval szemben a Médiatanács, két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségre, további két esetben az éves beszámolási kötelezettségre vonatkozó előírások megszegése miatt”.

A Médiatanács egyúttal jelezte, hogy szeretnék minél hamarabb kiírni a pályázatot a Tilos Rádió frekvenciájára.

Korábban hasonló indokokkal némította el a Médiatanács a Klubrádiót és a Civil Rádiót is. Egyelőre egyik közösségi rádió sem jutott FM-frekvenciához azóta, hogy a hosszabbítási lehetőséget nem kapták meg a grémiumtól.