Az Anonymous hackercsoport vasárnap este feltörte az orosz Express műholdról sugárzott orosz propagandacsatornákat, a Rosszija 24-et, az 1-es csatornát, a Moszkva 24-et és az RT francia verzióját – számolt be a Népszava online kiadása.

 

A hackerek a háborús hadszíntérről származó, valódi képsorokat mutattak be az orosz nézőknek, akik az ukrajnai háborúról eddig csak az állami propaganda hazugságaiból értesülhetnek. Az Anonymous egy üzenetet is közzétett, mely szerint az orosz „átlagpolgár” ellenzi Oroszország ukrajnai agresszióját, és ez csak Putyin „bűnöző és önkényes” rendszerének az érdekeit szolgálja.

Az esetről az Anonymus egy videót is közzétett a Twitter-csatornáján:

 

 

Az Anonymus egyúttal feltört két, a Netflixhez hasonló orosz streaming szolgáltatást, a Winket és az Ivit

Interneten terjedő hírek nyomán arról is beszámolt a Népszava, hogy hamarosan minden információtól elzárhatják az orosz lakosságot, miután Oroszország aktív előkészületeket tett azért, hogy az államot teljesen leválasszák a globális internetről.

Forrás: @AnonOpsSE

Legkésőbb március 11-ig minden szervert és domaint át kell helyezni Oroszországba, és részletes adatokat is gyűjtenek a helyszínek hálózati infrastruktúrájáról is.