Kamerák előtt támadt egy újságíró egy politikusra egy ukrán tévéműsorban péntek este – számolt be a 444.hu

Az eset Szavik Suszter A szólás szabadsága című műsorában történt. A főleg aktuális problémákkal foglalkozó tévéműsor pénteki adásába meghívták Petro Porosenko volt államfőt, Arszenyij Jacenyuk egykori miniszterelnököt és Jevgenyij Murajev ellenzéki politikust, valamint Jurij Butuszovot, a Censor.net főszerkesztőjét és Nesztor Sufricsot, az Ellenzéki Platform Az Életért (OPZZS) képviselőjét is.

A műsor egy pontján Butuszov hazaárulónak nevezte Sufricsot, aki épp arról beszélt, hogy az ő pártjának tagjai is ukránok, nem oroszok, és nem igaz, hogy elmenekültek az országból. Az OPZZS képviselője erre úgy reflektált, hogy majd a bíróságon kiderül, mi a valóság, majd Butuszov rátámadt a képviselőre.

Ezt követően hosszas birkózás következett, a feleket csak közel egy perc után tudták szétválasztani, az ütközet az élő műsorban végig látható volt. Sufrics ezt követően néhány percre távozott a stúdióból, majd visszatért, és a műsor is folytatódott – bár a küzdő feleken, sérülések formájában nyomot hagyott az eset.