Reichelt, a német médiaszintér egyik legnagyobb hatalommal bíró képviselőjét korábban már felfüggesztették, de miután az Axel Springer úgy döntött, hogy elkövetett tettei nem adnak okot arra, hogy felmondjanak neki, visszahelyezték a tisztségére.

A mai döntést a kiadóvállalat azzal magyarázza, hogy Reichelt, miután a kivizsgálását követően erre utasították „nem választotta el ekellőképpen egymástól a saját magánjellegű dolgait a hivatali dolgaitól”.

Reichelt ennek kapcsán nem mondott igazat a vizsgálóbizottságnak – jegyezte meg közleményében a lapkiadó és hozzátette, hogy Reichelt a 37 éves Johanes Boie követi a legolvasottabb német tabloid élén.

Reichelt leváltására azután került sor, hogy a New York Times tegnap részleteket jelentetett meg az ellene folyó belső vizsgálatról, amiben többek között megemlítették, hogy a Bild „élet és halál urának” 2016-ban viszonya volt egy, napilapnál gyakornoki állást betöltő fiatal újságírónővel. A New York Times szerint, miután ez kiderült egy másik nő is szexuális bántalmazással vádolta meg a Bild kiadóját. Ennek elllenére Reichelt pályája meredeken ívelt felfelé, s 2017-ben vezető szerkesztői munkát kapott. Ezt követően a fiatal újságírónő is magasabb pozícióba került. A kiadó egy ügyvédi irodát is felfogadott Reichelt munkahelyi viselkedésének felderítésére; a volt gyakornok nekik azt mondta, „mindig is így ment ez a Bildnél, aki lefeküdt a főnökkel, az jobb állást kapott”.

Tegnap az is kiderült, hogy a Bild konkurenciájának számító Ippen Media újságírói is nyomozást folytattak Reichetl ellen, azonban Dirk Ippen, a kiadójuk tulajdonosa megakadályozta a legújabb eredményeket tartalmazó jelentésük megjelentetését.

Márpedig ez a jelentés szerint Reichelt bántalmazta az alkalmazottjait, a nőkkel szemben pedig visszaélt a hivatali helyzetével.