Miután Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök azzal vádolta meg a Danas független napilapot, hogy „ a legsötétebb fasiszta propagandát terjeszti”, s Ana Brnabić miniszterelnök szerint ugyanez a napilap a Vučić testvérek megölését szeretné elérni, a többi haladó is hallatta hangját a Danasszal szemben, ezúttal nem csak az újságban megjelenő szövegekre reagálva, amelyekben a napilap újságirói Andre Vučić szerepét firtatják az ország politikai életében, hanem ki tudja hanyadik alkalommal Predrag Koraksić – Coraxnak a Danas munkatársának a karikatúráját is kifogásolták.

Vladimir Orlić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnökségének a tagja és a Szerb Képviselőház alelnöke azzal vádolta meg Coraxot, hogy „eltökélt abban, hogy lecsapjon Vučićra“,  Vladanka Malović a párt elnökségének másik tagja szerint „ a Danas munkatársai súlyos betegek, akiknek nem maradt más hátra, hogy kiirtsuk őket“

Predrag Koraksićnak a Danas tegnapelőtti számának a címoldalán megjelent karikatúrájában a köztársasági elnököt Joseph Goebels üti lovaggá, azzal, hogy a kard helyett a III. Birodalom propagandaminiszterének a kezében egy mikrofon van.

Predrag Koraksić-Corax karikatűrája (Forrás: Danas.rs)

Coraxot természetesen hidegen hagyta a haladók támadása, s egyben kiemelte, hogy ezek ökörségek és a haladóknak fogalmuk sincs semmiről sem, igy a karikatúrája üzenetéről sem.

–Egyrészt nem tudják, hogy kit is rajzoltam le, másrészt azzal sincsenek tisztábban, hogy miképpen is zajlik egy lovaggá ütés, amikor is a lovagok kardjaik érintésével lovaggá ütik a féltérdre ereszkedett jelölteket. Jelen esetben Vučićot egy mikrofonnal ütik lovaggá, mert ez az a tulajdonság, amely Goebelset jellemzi- nyilatkozta a karikaturista a Danasnak, és hozzáfűzte, hogy amennyiben a SNS tagjai egy horogkeresztet látnak, akkor azonnal kiakadnak.

–A horogkereszt az, ami leginkább idegesíti őket, mert ez a fasizmus jelképe. Ez a karikatúra az én reagálásom Vučić azon kijelentésére, miszerint a Danas fasiszta újság. Ez egy bumeráng, amely visszafordul az irányukba. Akármikor is elkövetnek egy ilyen kifakadást, én bumeránggal vágok vissza, ami fejbe kólintja őket – nyilatkozta a karikaturista és kihangsúlyozta, hogy a haladók tehetetlenek a humorral szemben, mert képtelenek megérteni azt és sértésnek vélik a poént. Nem ismerik az üzenetét a karikatúrának, ami valójában egy helikopterből is látható.

–És miért is reagálnak azon nyomban? Csak azért, mert szükségét érzik annak, hogy behízelegjék magukat Vučićnak– jegyezte meg a legendás karikaturista.