Kilépett a rendőrségtől és újságírással kezdett foglalkozni egy újvidéki fiatalember

Uglješa Bokić, a Cenzolovka munkatársa néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy kilép a Belügyminisztérium állományából mert újságíróként magára talált és ezen a munkán keresztül többet hozzá tud járulni társadalmunk jólétéhez – írja a Cenzolovka.rs

Bokić a Slavko Ćuruvija Alapítvány idei Digitális Újságíróiskolájának a hallgatója volt, majd pedig a Cenzolovka és más médiumok munkatársa lett.

Az újvidéki fiatalember a Facebook bejegyzésében azt nyilatkozta, hogy már régóta elégedetlenséget érzett a rendőrség berkeiben uralkodó állapotok miatt és azután döntött a leszerelése mellett, amikor az újvidéki Sodros beépítése ellen tiltakozó aktivisták nyílt támogatása miatt egy másik munkahelyre helyezték át. Mint írta, büszke arra, hogy segített a környezetvédelmi tiltakozások résztvevőinek, akik ellenezték az „Újvidék a vízen” és az Európa sugárút meghosszabbításaként tervezett híd kiépítését.

„Újságíróként magamra találtam és ezen a munkán keresztül többet hozzá tudok járulni társadalmunk jólétéhez, ahelyett, hogy a Belügyminisztérium állományában maradtam volna, ami egyben szomorú tény. A Belügyminisztérium nagyon nehéz időknek néz elébe. A bűnözés és az átpolitizáltság túl nagy lendületet vett. A rendőrök bűnszervezetek vezetőivé válnak, a Belügyminisztérium vezetői pedig mind inkább az uralkodó rezsim politikai komisszárjai lesznek, akik teljesítik a hatalmon lévők utasításait” – áll a bejegyzésében.

Bokić a záródolgozatát az új újvidéki híd építésének, illetve a hídnak a nyomvonalán élőkre gyakorolt következményeiről írta, amit a 021-es Rádió honlapján jelentetett meg. Ezt követően a Cenzolovkának, valamint az N1 hírtelevízió és a Danas napilap internetes portáljának kezdett el dolgozni.

Forrás: Cenzolovka.rs (Facebook@UgljesaBokič)