2003. március 12-én, az ellene elkövetett merényletben életét vesztő szerbiai miniszterelnökről készített dokumentumfilmet mutat be a tragikus halálának 20. évfordulója alkalmából az N1 független televíziós csatorna.

A március 12-én, este fél nyolctól kezdődő, Đinđić – Szerbia törnete (Đinđić – priča o Srbiji)

című doku szerzői arra keresik a választ, jogy két évtizeddel Zoran Đinđić ellen elkövetett merénylet idején hol is volt az állam és hol a maffia, illetve Szerbia ma miképpen is emlékezik a meggyilkolt miniszterelnökre és a tetteire? Az alkotásban elhangzó válaszok összegzi a Szerbiában élők összes neuralgikus pontját és a háborúról, az átmeneti időszakról, a demokráciáról, az ország jövőjéről és irányultságáról szól. Arról, hogy mik is vagyunk, illetve mik is lehetnénk valójában.

Zoran Đinđić története egyben Szerbia története is.

Az N1 produkciójában készített film szerzője Filip Švarm, a narrátor pedig Dragan Bjelogrlić, népszerű szerb színész.A film készítői többek között olyan jelenlegi,illetve egykori közéleti személyiségeket szólaltatnak meg, mint Zoran Živković Szerbia egykori miniszterelnöke, Gordana Matković egykori szociális miniszter, Vesna Pešić a Polgári Szövetség elnöke, Sanda Savić a B92 egykori tájékoztatási program igazgatója, Veran Matić a B92 egykori főszerkesztője, Goran Živaljević a BIA (Szerbiai Állambiztonsági és Hírszerző Ügynökség) egykori igazgatóhelyettese, Milo Đukanović Montenegró köztársasági elnöke, Bojan Pajtić egykori tartományi kormányfő és a Demokrata Párt egykori elnöke, Siniša Nikolić, Đinđić kabinettfőnöke és Aleksandar Bijelić, Đinđić személyes sofőrje.