Szirin Abu Akla, palesztín származású amerikai újságírónőre ma reggel, az Izrael által megszállt Ciszjordánia területén, Dzseninben az izraeli katonák razziájáról szóló tudósítás közben az izraeli katonák tüzet nyitottak. Az Al Jazeera újságírónője azonnal életét vesztette, ugyanakkor legalább egy újságíró pedig megsebesült. A palesztin egészségügyi minisztérium állítása szerint az 51 éves újságírónőt a fején találta el egy puskagolyó, egy másik újságírót, Ali Szamodit pedig a hátán sebesítették meg egy lőfegyverrel. Az ő állapota stabill. Az izraeli katonaság közleménye szerint az egységeik a dzsenini menekülttábor területén és még néhány más lokáción „gyanús terroristákat” kerestek, amikor is palesztin szélsőségesek tüzet nyitottak és robbanószereket dobáltak rájuk. A szélsőségesek támadását a katonák fegyvereikből történő tüzeléssel viszonozták. Az esetet kivizsgáló szakértők annak a lehetőségét is kivizsgálják, hogy az újságírókra a szélsőségesek nyitottak tüzet. Ran Kovach, az izraeli hadsereg sajtószóvivője a Kan katonai hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a palesztinaiaknak felajánlották, hogy közösen vizsgálják ki az újságírónő halálának a körülményeit, illetve azt, hogy abban az esetben, amennyiben tényleg az izraeli erők lőtték le az újságírónőt, akkor Izrael elvállalja a felelősséget, de nagyon úgy tűnik, hogy nem ez történt.

Mahmud Abasz palesztin elnök is nyilatkozott az eset kapcsán és teljes mértékben az izraeli erőket tartja felelősnek Abu Akeh haláláért.

Vele szemben Naftali Benet, izraeli kormányfő azt nyilatkozta, hogy Abasz indokolatlanul vádolta meg Izraelt az újságírónő haláláért, s hozzáfűzte, az előzetes nyomozás során kiderült, hogy a tudósítót palesztinok lőtték le – tették közzé az izraeli médiumok.