A belga tulajdonos, Roderick Duchatelet bizonytalan időre kitiltotta a Blikk munkatársait az Újpest stadionjából – számolt be az érintett lap.

Duchatelet az újság az FTC ellen elszenvedett 3-1-es vereség utáni cikkét kifogásolta, melynek megjelenése után a következő e-mailt juttatták el a szerkesztőséghez:

„Azt tapasztaltuk, nincs szüksége a Blikk újságíróinak személyes kapcsolatra, interjúra a játékosokkal vagy a klubbal, ezért az Újpest FC a mai naptól bizonytalan ideig a Blikk munkatársai részére nem ad interjút, a hazai mérkőzéseken pedig nem engedélyezi az újságírók és fotósok jelenlétét”.

A lap kérdezte, mi a baj a megjelentekkel, mire a klub sajtósa azt közölte: a cikk az újságíró véleményét tartalmazza, belekötni nem lehet. A lap hozzátette:

„Duchateleték mégis próbáltak tárgybeli tévedést találni, szerintük hiba volt azt írni a gyenge légiósok felsorolásánál, hogy a kongói Rossy Lubaki két éve a klub kötelekébe tartozik. Ezúttal jeleznénk a lila-fehéreknek, hogy a mai napig szerepel a neve az egyesület honlapján az NB III-as csapat tagjaként”.

A Blikk megszólította a bajnok és kupagyőztes, korábbi Újpest-játékos, 33-szoros válogatott Kardos Józsefet is:

„Voltam újságíró is, van tapasztalatom, állíthatom, nem lehet, nem szabad kitiltani lapot a stadionból. Mit várnak? Hogyan lehetne dicsérni a lélektelen játék és az utolsó hely után? (…)”

Nem először történik hasonló Magyarországon. Korábban a Fradi az FTC-stadionból tiltott ki több szerkesztőséget, mert nem tetszett Kubatov Gábor elnöknek, amiket a médiumok közöltek. A Magyar Lapkiadók Egyesülete is tiltakozott, törvénytelennek nevezve a feketelistát.