A Media1 szerint a Magyar Nemzetet, a Nemzeti Sportot, az Origót, a megyei napilapokat, a HírTV-t és számos más kormánypárti médiumot tulajdonló, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks Hungary Zrt. új vezetősége egy e-mailben ismerkedő találkozóra invitálta csütörtökre, tegnapra a médiavállalat munkatársainak egy részét. Az ismerkedő találkozó azonban legalább egy tucatnyi ember számára valójában elbocsátást jelentett. Ugyanis a találkozón, ahová sorra, néhány perc különbséggel érkeztek a munkatársak, legalább 12 fővel közölték, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a munkájukra.

Az érintettek között voltak néhányan, akiknek más álláslehetőséget ajánlottak fel a munkaadók, de

miután főleg olyan területeken helyezkedhettek volna el házon belül mint például a hírhamisításairól hírhedt Origo vagy a Magyar Nemzet, ezt végül visszautasították, így végül elbocsátották az érintetteket – igaz a távozásokra formálisan közösen megegyezéssel kerül sor, de közel sem a munkavállalók kezdeményezésére.

A Media1 forrásai szerint azt is elképzelhető, hogy a közeljövőben akár ennél több ember munkaviszonya is megszűnhet a médiavállalatnál .