Felmondott a Pesti Hírlap főszerkesztője, Pion István – értesült a 24.hu.

Az érintett, valamint Trencséni Dávid, a lap hírigazgatója is megerősítette az értesülést.

Pion tavaly októberben lett a 168 Órát is kiadó Michaeli, Schwart & Brit Médiához tartozó ingyenes fővárosi napilap, a Pesti Hírlap főszerkesztője. Korábban szerkesztőként dolgozott a lapnál.

Vele együtt távozik a lap két szerkesztője, Csider István Zoltán és Aradi Péter is. Előbbi a 24.hu-nak megerősítette: a múlt héten megjelent címlapok miatt távoztak.

„Szakmailag vállalhatatlanok voltak azok a címlapok. Nem mi találtuk ki, nem a főszerkesztő ötlete volt”

– nyilatkozta Csider, de többet nem kívánt elmondani.

Az elmúlt héten két alkalommal is Márki-Zay Pétertől származó, több évvel ezelőtti egész oldalas idézettel jelent meg a Budapesten ingyenesen terjesztett napilap. Ezt először a 444.hu bírálta élesen; ezt követően ismételten egész A4-es oldalt beterítő, ezúttal az abortusszal kapcsolatos Márki-Zay-véleményt hoztak címlapon, kiragadva a teljes szövegből.

A Pesti Hírlap kiadója a Michaeli, Schwartz & Brit Media tulajdonosa Milkovics Pál mellett 2021 júliusa óta az a Shabi Michaeli (Shabtai Michaeli), aki a Media1-nek adott nyári interjújában elismerte, hogy jó viszont ápol Rogán Antallal, igaz, azt is mondta, befektetésének nincs köze a Rogánhoz fűződő viszonyához.

A kiadóhoz tartozik a 168 Óra, az Elle divatlap és a Neokohn is, és pár hete lapunk megírta, hogy a Pesti Hírlap mintájára több vidéki nagyvárosban is ingyenes napilapok terjesztésébe kezdenének. Ezenkívül kisebbségi tulajdonosai a Klubrádió Zrt.-nek.

A médiavállalat másik termékénél, a 168.hu-nál is volt némi fennforgás a napokban: az előválasztás 2. fordulójának utolsó napjának reggelén, szombaton reggel leközöltek egy álhírt, majd törölték azt. A történtek miatt a szerkesztőség kénytelen volt elnézést kérni.