Augusztus 9. óta folyamatosan kiberbűnözők támadják a kormánykritikus rádiót, ami komoly zavarokat okoz. Egy hete gyakorlatilag csak egy amerikai szerveren keresztül lehet csak hallgatni az adást – írja a Media1.

A több millió támadó eszköz segítségével megvalósuló támadásokkal a bűnözők elvonják a Klubrádió szervereinek kapacitásait, ezzel érve el azt, hogy a valódi közönség ne tudja hallgatni az adást.

A támadások azóta is rendkívül súlyos problémákat okoznak a rádiónak, egy hete gyakorlatilag csak a Twitch nevű streamingszolgáltatáson keresztül lehet a rádiót hallgatni, e mellett nemcsak a rádió adását, hanem gyakran a rádió internetes honlapját is támadják. A rádió műszaki munkatársai igyekznek megbirkózni a helyzettel, de a helyzet nagyon összetett, mivel mátrixban támadják őket, vagyis az elkövetők mindenre „lőnek”, ami klubrádiós. Mint ahogyan az oldalunkon is beszámoltunk arról, hogy a Klubrádió néhány évvel ezelőtt elveszítette a frekvenciáját és azóta csak az interneten keresztül érhető el.