A magyar adófizetők által fenntartott M1 Ma este című műsorában ifj. Lomnici Zoltán, a kormányközeli Századvég tanácsadója kedden azt állította, hogy Magyar Péter színre lépése annyira érdektelen, hogy még a nemzetközi sajtó sem foglalkozik vele. – tette közzé a Media1.

Ifj. Lomnici ugyanis azt találta mondani, hogy a mértékadó külföldi sajtótermékek egyáltalán nem tájékoztattak a Magyar Péter-jelenségről és a leleplező hangfelvételéről. .  A magyar állami televízió azonban ezzel újabb álhírt terjeszt, ugyanis néhány perces internetes kereséssel bárki meggyőződhet ennek az ellenkezőjéről.

A Magyar Péter hangfelvételéről tudósító mértékadó külföldi sajtótermékeknek utánanézve a Telex.hu munkatársai megállapították, hogy az Euronews,az AP Hírügynökség, a Reuters és a Politico is beszámolt erről. Sőt a Politico oldalán kedden este konkrétan vezető anyag volt, azzal a tálalással, hogy Orbán új, veszélyes ellenséget kapott.

A Telex kiderítette azt is, hogy Magyar Péter februári színre lépéséről  olyan rangos orgánumok is hírt adtak, mint a BBC, a The Guardian és a Fox News is. A Media1 szerint pedig az NBC News is közölte a kiszivárogtatási ügyet.

Egyébként ifj. Lomnici Zoltánról korábban egy olyan videofelvétel is kiszivárgott, amelyen az látszik és hallatszik, hogy egy szerkesztő utasításba adja neki, mit mondjon válaszként a kérdésére.