A vajdasági, újvidéki születésű festő, zenész és író szerint a Magyar Távirati Iroda letiltotta az új, Tanmesék a világ legfejlettebb demokráciájáról című digitális kiadványának a megjelenéséről szóló tudósítást. Máriás Béla, művésznevén drMáriás az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában számolt be erről – írja az Index.hu

drMáriásnak egyébként néhány hete a Havanna lakótelepi Kondor Béla Közösségi Házban nyílt tárlatát is be akarták tiltani. A XVIII. kerület egyik KDNP-s képviselője, Szarvas Attila szerint ugyanis az egyik alkotása, amelyen Schmidt Mária és Ungár Péter szerepel, sérti a vallásos emberek érzületét. A kereszténydemokrata politikus tiltakozása végül nem vezetett eredményre, cserébe a kiállítás – drMáriás elmondása szerint – a karrierje egyik csúcspontja lett.

drMáriás Munkácsy Mihály-díjas magyar festő, író, zenész, a Tudósok együttes frontembere, eredeti nevén Máriás Béla 1966-ban született Újvidéken és 1991-ben költözött Magyarországra. Összművészetinek is mondható munkásságára főleg a harsány és kritikai hangvétel, valamint a kelet-európai identitásból, történelmi és politikai sajátosságokból fakadó létkérdések jellemzők. Alkotói nyelvezetében az avantgárd, a dadaizmus, a pop-art és a szürrealizmus eszközeivel operál. Művészeti, közírói tevékenységét társadalomsebészetként definiálja.

A Tudósok zenekar énekes-trombitás-harsonás-szaxofonos vezetője. Zenekarával Oroszországtól az Amerikai Egyesült Államokig több száz koncertet adott, lemezeiket Magyarország mellett Nagy-Britanniában, Oroszországban és Szlovéniában is kiadták. Számos egyéni és csoportos kiállítás résztvevője, Budapesten az A38 Hajó és a Godot Galéria rendszeres kiállítója, emellett a Ludwig Múzeumban, a Műcsarnokban, a Francia Intézetben, a Raiffeisen galériában és számos más kiállítóhelyen is láthatók voltak alkotásai, valamint külföldön Londonban, New Yorkban, Pekingben, Berlinben, Bécsben, Prágában, Belgrádban és egyebütt.

Festményei számos magángyűjteményben megtalálhatók, Budapest mellett Londonban, Münchenben, Szentpéterváron. Korábbi kötetei közül a Lomtalanításnak az A38 Hajón, az Egy halott naplójának a Millenárison volt bemutatója, a Lipótot pedig performance-előadás keretében mutatta be az egykori elmegyógyintézetben és az A38 Hajón. Lomtalanítás, Egy halott naplója és Szabadkőműves szex című prózaköteteit Kínában is kiadták.