A fideszes kötődésű médiagólem bezárja azt a platformot, amin keresztül 2010 óta pénzért digitális formában lehetett elérni különféle, nem csak a Fidesszel szimpatizáló sajtótermékeket Magyarországon. A Mediastandon keresztül megvásárolt lapok archívuma is januártól elérhetetlenné válik – írja a Media1.

A digitális felület bezárása azért érdekes, mivel ez egy olyan modern szolgáltatás, ami lehetővé tette, hogy az előfizetők előfizetési díjért cserébe digitális formában, számítógépen vagy táblagépen olvassanak újságokat, magazinokat, napi- és hetilapokat.

A Digitalstand 2023. december 31-én szűnik meg, és onnantól fogva nem lehet elérni az újságokat, de a lépés már novembertől éreztetni fogja hatását, ugyanis ekkortól nem fogadnak be új előfizetési igényeket. 2024. január elsejével egyébként elérhetetlenné válnak az archívumok is.

A mostani lépés érzékenyen érintheti azokat a lapkiadókat, amelyek a digitalizációs trendekkel összhangban a Digitalstandon keresztül terjesztették újságjaikat.

A lapkiadók számára, ha továbbra is digitális úton szeretnék eljuttatni lapjaikat az olvasók számára, most a Laptapir.hu nevű platform jelenthet majd menekülőutat, ami egy másik üzemeltető nagyon hasonló szolgáltatása.