A koszovói Független Médiabizottság október 3-án arra szólította fel a kábeltelevíziós szolgáltatókat, hogy hagyják abba az Arena Sport televízióscsatorna-család sugárzását, mivel a televíziós csatornákon egyes tartalmak sugárzása az ország területén aláássa a nemzetbiztonságot – írja a Cenzolovka.rs

Jeton Mehmeti a médiabizottság elnöke szerint a polgárok a testület előtt azt kifogásolták, hogy a csatornákon sugárzott labdarúgó mérkőzések előtt és utána egy olyan videőt közvetítettek, amelyben tisztelegtek a szeptember 24-én, a Banjska faluban bekövetkezett támadás során a koszovói rendőrség által megölt három támadó előtt.

„Emlékezni fogunk! „Dicsőség a hősöknek” – áll a vitatott videoklipben.

Az Aréna körülbelül tíz sportcsatornával rendelkezik, és a szerb állami Telekom Serbia szolgáltató tulajdonában van.

Koszovóban ezeket a csatornákat olyan kábelszolgáltatók kínálatában szerepel, mint az Artmotion, az Ipko, a Kujtesa, a Telkos és az MTS. A sportcsatornák olyan elit labdarúgó bajnokságok meccseit közvetítik, mint például a Koszovóban is óriási népszerűségnek örvendő például angol Premier League és az olasz Serie A.

Emlékeztetőül, miképpen a Szabad Magyar Szó is beszámolt róla, szeptember 24-én a hajnali órákban lövöldözés volt Koszovó északi részén, amely során egy koszovói rendőr és három támadó életét vesztette. Koszovó Szerbiát vádolta meg a Zvečan község területén végrehajtott banjskai támadással. A támadást „terrorista cselekménynek” minősítették.