Annak ellenére, hogy csak egy hónappal ezelőtt írták ki ismét a pályázatot, ezúttal több jelölt jelentkezett az RTV vezérigazgatója tisztségének a betöltésére. Így a négy korábbi jelölt mellett három új személy is jelentkezett a kiírásra.

A jelentkezők közül egy személy kivételével az összes jelölt korábban is az vajdasági közszolgálati médiánál dolgoztak, vagy pedig jelen pillanatban is a médiaház munkatársai.

A Cenzolovka értesülései szerint július 31-én, éjfélig Budimir Marković, Željko Dvožak, Slobodan Mojak és Dragan Guzijan, valamint Tanja Brkljač, Branko Paravinja és Stanimir Stajšić nyújtották át pályázataikat.

Paravinja kivételével minden jelentkező külön nyilatkozatban erősítette meg a Cenzolovkának, hogy jelentkezett a megmérettetésre.

Az új jelentkezők közül Tanja Brkljač a Produkcija Moderna főnöknője, a Linkedin-profilja alapján 1986–2002 között hírszerkesztőként, újságíróként és műsorvezetőként dolgozott az Újvidéku Televízióban, 2002–2004 között pedig Nenad Čanak a Vajdaság AP Közgyűlése elnökének a médiatanácsadójaként volt munkaviszonyban.

Stanimir Stajšić jelenleg a médiaház üzleti támogatását végző munkaegység igazgatója, Branislav Paravinja pedig egykoron a RTV pénzügyi vezérigazgatójának a helyettese volt, de egy időben a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) zombori városi bizottsági elnökeként, a helybeli Sunce étolajgyár igazgatóhelyetteseként is tevékenykedett. A múlt század 90-es éveinek a végén a Nyugat-Bácskai körzet vezetője, 1997–2000 között pedig az SPS tartományi képviselője volt.

A Cenzolovka értesülése szerint a pályázati bizottság tagjai már a jövő héten eldönthetik, hogy a pályázók teljesítik-e a kiírás követelményeit.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az RTV vezérigazgatójának a kinevezése 25 hónapja várat magára. Azóta a megbízott vezérigazgatói tisztséget Klemm József végzi. 2021 májusának vége óta műsorigazgatója sincs a médiaháznak, a Vajdasági Rádió és Televízió első csatornájának a műsorainak az élén pedig egy megbízott fő- és felelős szerkesztő tevékenykedik.