A szombati “Szerbia az erőszak ellen” tüntetésen a békésen tiltakozó polgárok közül az egyik a felakasztott szerb elnököt ábrázoló transzparenst tartott a kezében.

A Danas belgrádi napilap szerint vasárnap letartóztatták Boško Savković írót és újságírót, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő hordozta a fentiekben megemlített transzparenst.

Savković lánya, Emilija szerint vasárnap, a déli órákban négy férfi jelent meg lakásuk ajtajában. Az illetők na mellett, hogy nem mutatkoztak be, elfogatóparancs sem volt náluk.

Emilija a belgrádi napilapnak elmesélte azt is, hogy szombaton Belgrádban, a Nikola Pašić téren lévő emlékműnél gyülekeztek a tüntetésre és valakinek a kezében ott volt már a kérdéses transzparens, de édesapjának és neki semmi közük a transzparenshez.  Emilija hozzáfűzte, hogy édesapja a Naša krmača szatirikus lap alapítója, ami, az újságírás szabadságáért vívott harc egyik szimbóluma.

Nem hivatalos információk szerint Boško Savković ma jelenik meg az ügyészség előtt, amelyik azzal vádolja őt, hogy az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére szólított fel és 48 órás elzárást rendeltek el vele szemben.