A Media1 információi szerint a kormánypárti KESMA / Mediaworks hálózattól vettek fel új munkatársakat nemrégiben az Indexhez, miután idén már több mint 15-en hagyták el idén a portált.

A magyar és nemzetközi médiaszíntérrel foglalkozó hírportál szerint ugyan a helyzet most nem is olyan súlyos, mint mikor 2020 nyarán, Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátása után, gyakorlatilag a teljes stáb felmondott és kérdéses volt, hogy az Index hogyan tudja folytatni a működését.

Ezt végül egy újonnan érkezett stábbal tudtak megoldani,

A távozások leginkább a hírszerkesztőség területét, a newsroomot érintették. Gyakorlatilag a tömeges távozások után a newsroomban alig maradtak emberek az eddigiek közül. A helyzetet most próbaidőre felvett új munkatársakkal próbálják megoldani.

A Média1 információi szerint két olyan új munkatársat is felvettek próbaidőre, akik eddig a kormánypárti médiagólem, a KESMA / Mediaworks alá tartozó Magyar Nemzet című lapnál dolgoztak. Az Indexhez igazolt Belák Tamás és Udvardi-Lakos Luca is. Belák Tamás a Magyar Nemzetben korábban egy ellenzéki szavazón gúnyolódott, aki azt kérte Márki-Zay Pétertől, hogy a közös fotójukat lehetőleg ne ossza meg a közösségi médiában, nehogy valamilyen hátrány érje őt Magyarországon. A másik új munkatárs, Udvari-Lakos Luca tavaly társszerzőként jegyzett, a homoszexuálisokért küzdő civil szervezetek tevékenységén

A hírportál nem hivatalos értesülései szerint az Indexnél belső feszültségek uralkodnak és a munkatársak elégedetlenek a bérükkel.