Nataša Gregorčić, a csütörtökönként megjelenő,  ingyenes szerbnyelvű hetilap főszerkesztője saját Facebook oldalán jelentette be az újság elindítását. Elmondása szerint a Subotica danas hetente, csütörtökön tájékoztatja a szabadkaiakat a városban történő legidőszerűbb és legfontosabb eseményekről, ez mellett az újság nyomtatott és internetes változatában a városban élő, tevékenységükkel a város fejlődéséhez hozzájáruló emberekről, az ő életükkel és sikereikkel foglalkoznak majd. Gregorčić szerint a lap szerkesztőségét az újságírói hivatással hosszú évek óta foglalkozó, tapasztalt újságírók alkotják. A hetilap megtalálható lesz számos városi intézményben, autóbuszokon, taxijárművekben, boltokban és a város más lokációin.

Nataša Gregorčić által vezetett szerkesztőség tagjai: Lazarela Marjanov, Jasna Tonković, Boris Koračak  és Ozren Simjanovski.

Gregorčić egy ideig a Szkarabeusz Rádiót és a Nove Subotičke Novine újságot, ahogyan a Subotic danas hírportált szerkesztette, míg Lazarela Marjanov egy ideig a Nove Subotičke Novine szerkesztője volt.