A Független Újságírók Szerbiai Egyesülete (NUNS) annak kapcsán emelt szót az országos frekvenciával rendelkelő televíziós csatorna ellen, hogy Vojislav Šešelj a Szerb Radikális Párt háborús bűnök elkövetésért Hágában elítélt egykori elnöke a televíziós csatorna reggeli műsor élő adásában Snežana Čongradint, a Danas független belgrádi napilap újságírónőjét és Milojko Pantićot a Galaksija sport és politikai YouTube-csatorna újságíróját és szerkesztőjét sértegette.

Šešelj a Pink reggeli műsorában a fentiekben megemlített újságírókat sértegető hangnemben illető új könyvét népszerűsítette, amiben Čongradint és Pantičot is hazaárulónak nevezte, mert jegyzeteikben Šešeljt háborús bűnösként írták le.

A szerb radikálisok egykori vezére az újságírónőt azzal vádolta meg, hogy támadást intéz minden és mindeki ellen, aki, illetve ami szerb, illetve a köztársasági elnökről és a pátriárkáról is a legcsúnyább módon ír. A NUNS szerint ezzel célkereszt kellős közepébe helyezte az újságírónőt, ami miatt egyben a biztonságát is fenyegetheti – áll a NUNS közleményében.

A NUNS illetékesei a közleményben megjegyezték azt is, hogy Šešelj sértegetései a Pink Televízión hangzottak el,ez  a TV csatorna pedig jelen pillanatban az országos frekvenciaengedélyének a megújítására törekszik.

„Ez a televíziós csatorna, annak ellenére, hogy a tulajdonosa Željko Mitrović, a Szerbiai Elektronikus Médiumokat szabályzó Testület előtti értekezése során megígérte, hogy jobb műsorokkal rukkolnak majd elő, a Pink TV továbbra is a másokat sértegető hangnemét ápolja.

A NUNS szerint aggodalomra ad okot az, hogy a médiumok annak ellenére is továbbra is teret adnak Vojislav Šešeljnek, akinek a kommunikációs módja sértegetésekkel teli, s ezért elfogadhatatlan a nyilvános térben, e mellett, ahogyan hozzáfűzték, hogy sem ő sem pedig a pártja nem tekinthetők mérvadó erőnek Szerbiában.  NUNS közleményében kiemelte, hogy elítélik az újságírók sértegetését, a szerb médiumokat pedig felszólították, hogy ne biztosítsanak teret a hágai elítéltek számára.