Dragojlo Blagojevićet, a Drvotehnika folyóirat szerkesztőjét július 12 -ről 13-ra virradó éjszaka, a folyóirat júliusi számának hétfői megjelenése után, telefonon keresztül fenyegette meg egy ismeretlen személy, aki azt üzente az újságírónak, hogy életét fogja veszteni.

Blagojević szerint a folyóirat aktuális számában megjelent cikke miatt érte a fenyegetés, amiben azzal foglalkozott, hogy amíg a hazai fafeldolgozó vállalatoknak gondjuk van a nyersanyagellátással, és ezért sorra mondanak fel a munkásaiknak, addig az erdészeti hatalmasságok a fát kétszeres áron értékesítik, amit a szerb állam békésen eltűr, vagy akár ösztönöz is – áll a Szerbiai Újságírók Független Egyesületének a közleményében.

Blagojević a Safe Journalist Hálózatnak nyilatkozva elmondta, hogy feljelentette az őt fenyegető személyt.

A Drvotehnika szerkesztőjét korábban is megfenyegették. 2020 januárjában az elmondása szerint Igor Braunović, a Srbijašume Szerbiai Erdőgazdálkodási Közvállalat igazgatója is hasonlóképpen megfenyegette őt, Braunović viszont azt állította, hogy nem ő fenyegette meg a szerkesztőt. Az ezzel kapcsolatos bírósági eljárás még javában zajlik.